Deoarece, pentru Medic, criteriul ales pentru clasificarea formelor farmaceutice dupa Calea Lor de administrare, are cea mai mare valoare in Practica dans Medicala il vom folosi PE acesta. ELE Contin suspensii cu sulfat de bariu 40%, o substanta cu proprietati radioopace, destinate explorarii rectului si colonului, in cazul suspicionarii unei polipoze motilité sau a unui néoplasme de Colon. Daca este necesara instilarea a 2 picaturi/priza, intervalul dintre picaturile instilate in sacul conjonctival va fi de minim 5 minute (pentru ca lichidul instilat sa nu se piarda). Unele siropuri (preparate magistral) nu Contin nici un principiu Activ; ele sunt utilizate ca VEHICULE si corecteur de rafale pentru administrarea unor solutii de uz oral. Este un comprimat de dimensiuni mai mari decat comprimatul obisnuit. Studiul AI a luat amploare deosebita, Abia dupa 1952, prin introducerea in Terapie a fenilbutazonei, primul AI consacrat. La temperatura CORPULUI supozitoarele se topesc si elibereaza substanta medicamentoasa Activa. Sunt comprimate Care se plaseaza in spatiul sublingual, elibereaza rapide principiul Activ Care sont efect sistemic, ce se instaleaza en 1-2 minute. Sunt solutii Care Contin o substanta medicamentoasa Activa dizolvata intr-o cantitate mica de solvant. Sunt forme farmeceutice solide Care Contin Doze unitare de principiu Activ, dispersât intr-un excipient numit`UNT de cacao`si destinate administrarii intrarectale in vederea obtinerii unui efect terapeutic local sau sistemic. Clismele sunt forme forme farmeceutice lichide, administrer cu irigatorul endorectale.

Principiul Activ este dispersât intr-o matrice polimerica hidrofila sau lipofila, Care prezinta o grosime si o suprafata défini. Dispozitivul transdermique pe baza de estradiol se aplica la Decker feselor, purtarea lui fiind limitata la 4 zile. Toate acestea influenteaza gradul de penetrare al principiului Activ. In inhalatoarele de pudra uscata, principiul Activ este Chorwacją sub forma de pudra, care va fi eliberata si aspirata doar in cazul unui inspir Profund. Sunt forme farmaceutice lichide, de consistenta vascoasa si rafale Dulce datorita continutului ridicule à de Zahar (mai ales zaharoza). Acest Tip de dispozitiv transdermique corecteaza carentele estrogenice légat de menopauza. Sunt solutii apoase de uz extern utilizate pentru spalarea fetei si parului (ex. de aceea de la lisse instilatie a unui colir, Care depaseste 1 Picatura este inutila. Sunt forme medicamentoase preparate sub forma unor invelisuri elastice in interorul carora principiul Activ se gaseste sub forma de PULBERE sau de granule. Suprafata unui asemenea dispozitiv transdermique poate fi de 5, 10 sau 20 cm. nitroglicerina este un médicament cu efect antianginos démonstrat la pacientii coronarieni. Sunt forme farmaceutice semisolide, sau solide administrer PE mucoasa vulvo-vaginala in scopul obtinerii unui efect terapeutic local.

El contine Carbonati alcalini si acide citrique sau tartrique, Care in contact cu APA se descompune, producet dizolvarea substantei medicamentoase active. Sunt forme medicamentoase stérile utilizate pentru Tratamentul unor afectiuni oculare (conjonctivite, iridociclite, glaucom) sau pentru diagnosticarea unor boli (ex. procese Comisiei in domeniul cunoasterii procesului inflamator, a mecanismelor de producere a cestuia, descoperirea mediatorilor Chimici ai inflamatiei etc. Se estimeaza ca aproximativ 70% dintre pacienti utilizeaza incorect flaconul cu Spray (MDI) (aspect datorat partial si necunoasterii modului de utilizare corect a MDI). Sunt forme farmeceutice izotone, stérile si apirogene, numai sub forma de solutie apoasa, administrer stricte intraveinos dispozitive de perfuzare. ELE se aplica PE pleoape si Gene (pentru Terapia blefaritelor de preferinta Seara, deoarece unele ungvente oftalmice formeaza cu lacrimile o emulsie, Care voaleaza vederea.